Rådgivning

Den stora fördelen med BIA-mätningen är att rådgivaren får ett protokoll, som gör det möjligt att ge dig individuella råd.

Mätresultaten visar vad som händer med kroppen, när du ändrar mat- och motionsvanor. Skulle du bara väga dig och vågen visar att du väger mindre, kan ingen veta om du blivit av med fett, vatten eller muskler. BIA-protokollet är ett unikt hjälpmedel som underlättar och motiverar.
BIA-värden inklusive kostråd och hemuppgift ser du också på "MIN SIDA" (läs mer om Min Sida under Nyheter --> just nu).

BIA-mätning utföres till en början varannan vecka, därefter var 3:e till 4:e vecka. Med hjälp av kostpyramiden visas individuellt mängden näringsämnen som bör ingå i en måltid. Prenet-recepten innehåller alltid uppgifter om näringsinnehåll. Enkla och lättlagade vardagsrätter som passar hela familjen. Viktproblem handlar inte så mycket om mat, utan mer om de känslor som ligger bakom, att man har svårt att kontrollera lusten att äta. Du får en Kursbok med information och övningsuppgifter, med dig hem.

Prenet Vital är den del av Prenetprogrammet som fokuserar på att lösa viktproblem för gott, vilket innebär att man får hjälp att ändra de vanor som lett till övervikten. I slutändan handlar det inte bara om att äta mindre och motionera mer, som många lite hurtfriskt påstår. För att ändra vanor långsiktigt , måste man få hjälp att komma på, hur och varför man reagerar med ett visst ätbeteende i olika situationer. Att sedan hitta ett nytt förhållningssätt är nästa steg. Detta kallas kognitiv beteendeträning (KBT).