KBT står för Kognitiv Beteende Terapi

I Prenetprogrammet säger vi att T står för Träning. Det känns roligare och är lättare att förstå. Vi hjälper dig att träna in nya vanor.

Bestäm dig

Utan ett beslut händer ingenting! DU måste känna att det är DU som vill förändra. Det är DU som vill må bättre, känna att det är DU som bestämmer över din kropp!

Kör igång

Din rådgivare hjälper dig att ta första steget i rätt riktning. Du får vägledning och med hjälp av programmets många väl beprövade "verktyg" går viktminskningen lättare än du trott. Det blir tydligt hur känslor, tankar och (o)-vanor hänger ihop. Du får övningar att göra hemma varje dag och när du kommer på återbesök blir du peppad och du känner hur du närmar dig målet.

En övning är kanske att sitta ner medan du äter. En annan att dricka osödad dryck. En tredje att tända ett ljus på matbordet och njuta medvetet av varje tugga. Små konsekventa förändringar i vardagen kan förändra mer än du anar!

Var envis

Du vet att övning ger färdighet! Du lärde dig varken cykla, simma eller spela golf på ett kick. Samma sak är det med mat- och motionsvanor. Det tar tid att lära om! Ha tålamod! Om du faller tillbaka till gamla vanor, vilket nog alla gör någon gång, se det som en värdefull erfarenhet som du kan lära dig av. Och varje dag är en ny dag!