7 sätt att grilla nyttigt

  • 2017-05-19
7 sätt att grilla nyttigt

Sommartider är här och då brukar många av oss släpa fram grillen. Att grilla är ett spännande sätt att laga mat, men kanske vi lätt hamnar i gamla hjulspår. Ur ett hälsoperspektiv finns det många olika varianter av grillning och här vill vi tipsa om de nyttigare valen. Givetvis kan du variera dig ibland med det som är mindre nyttigt, men över en sommar kan valet av råvaror spela stor roll. Och det är faktiskt så att det nyttiga kan vara väl så gott.

Skippa de feta såserna från kyldisken.

En tomatsalsa med paprika, kryddad salladslök, rödlök, vitlök och jalapeño är lätt att röra ihop - och hettar garanterat upp din grillkväll. Den är även enkelt att variera om du vill testa annorlunda smaker.

Skippa chipens mot skivade grönsaker

Vi grillning får vi redan i oss mycket olja och salt. Därför kan det vara klokt att skippa chipsen och istället käka lite grönsaker. Gurka, morot, paprika eller blomkål? Allt funkar att dippa! Tänk även på att göra dippan av lite lättare såser.

Satsa på en RIKTIGT god sallad

Unna dig att göra en sallad med verkligen goda ingredienser. Satsa på mogen avokado, goda nötter och fina tomater. Visst det kanske kostar lite extra, men kanske du kan dra ner på något annat?

Skippa korven och satsa på fläskfilé. 

Fläskfiléspett är nyttigare och godare. Välj gärna en svensk fläskfilé som du marinerar i olja, chilisås och tabasco. Snabbt enkelt och svindlande gott!

Våga grilla kyckling.

Kyckling utan skinn betyder mycket protein och väldigt lite fett, och med rätt marinering blir den godare än vilken köttbit som helst. Gör din egen med färsk rosmarin, citron, spiskummin och tabasco för härligt sting!

Satsa på vegetariskt med portabello eller roliga grönsaker

Portabellosvamp är jättegott som ett vegetariskt alternativ - som dessutom är perfekt på grillen. Med tanke på att svamp innehåller så pass lite kalorier kan du unna dig lite mozzarella på toppen. När det kommer till grönsaker kan du tänka kreativt och testa dig fram.

Ät jordgubbar och andra bär

Sommaren är faktiskt den del på året det är extra lätt att skippa godis. Köp massa jordgubbar och ha som efterrätt. Enkelt och väldigt gott.

Dela

Comment function is not open