Hej praktikant- Emma!

  • 2019-02-13
Hej praktikant- Emma!

Emma pluggar webbkommunikation och praktiserar hos oss på Prenet fram till våren. Hon har svarat på 16 snabba frågor med kring temat hälsa och träning.

Hur gammal är du?

32 år gammal, fyller år på sommaren mitt i Juli

Hur ser din livssituation ut?

Bor i lägenhet i ett av Malmös lugnaste områden. Bor högst upp, utan hiss, med mannen och katten. Trappor är vardagsmotion!

Hur ofta tränar du? Förutom att gå i trappor?

Hm, är lite dålig på att “träna på riktigt”, även det händer att jag ger mig ut och springer eftersom jag bor nära havet så gärna längs “Ribban”. Annars blir det mest promenad och cykling, försöker att aldrig ta buss eller bil kortare sträckor (allt under en mil)

Varför tränar du?

När jag väl tränar är det lite för att det är kul och mest för att det är något jag mår bra av. Det är stärkande för självkänslan att känna styrkan och konditionen öka, är alltid lite stolt de dagar jag lyckats få träningsvärk, ha ha.

Hur gammal var du när du började träna på gym?

Minns att jag blev utslängd ifrån ett gym med 15 års gränsen när jag var omkring “14 o ett halv” och blev skitsur. Jag var generellt bättre på att träna på gym under tonåren, minns att min mamma och jag peppade varandra. Dessutom valde vi ett gym som tillhörde en simhall så man fick bada bubbelpool efteråt...

Vad innebär egentligen en snygg kropp för dig?

Det är snyggt med självförtroende och det är snyggt att se... Frisk ut. Det finns dom som har några extra kilo men som liksom strålar och ser friska ut, det syns att de mår bra, är glada och rör på sig. Samtidigt finns många smala som använder sin vikt som ursäkt till att aldrig träna, är emot att normen är att vara smal, att det bara är det som ska anses vara fint.

Muskler är fint, men även där finns ett... Lagom :)

Vilken är din favorit sport?

Att titta på TV - tennis och fotboll.

Men, vad gäller att utöva själv, så gillar jag att klättra, springa eller cykla.

Jag önskar att jag kom iväg och spelade racketsporter oftare, det är också riktigt kul.

Om du fick drömma, vilka 3 sporter skulle du vilja vara proffs på?

Tennis. Squash. Bordtennis.

Framför allt inte vintersport - föredrar sol och värme framför snö!

Tips på nyttigt snacks?

Friggs Majskakor / riskakor
Bananer + ägg lika med sant.
Äter också en del proteinbarer

Vilket är ditt favorit mellanmål?

En riktigt god clementin
Dessutom, jag älskar mackor, ha ha.

Har du några favoritfrukter eller bär?

Älskar all frukt som inte blivit fraktad. Mango, Papaya och liknande ska ätas i de länder där de växer, annars kan det få vara. Sverige är lite tråkigt på så vis, så fort jag kommer utomlands vill jag äta all frukt som finns. Men ja, kanske att smultron är det bästa som finns!

Vad är viktigast för din hälsa?

Att inte stressa är MINST lika viktigt som att röra på sig för mig. Och det hänger också ihop. Att träna eller promenera hjälper rent kemiskt mot stress, och jag är tyvärr ganska lättstressad. Därför är det viktigt för mig att inte stressa över att träna eller äta rätt. Tränar jag tillräckligt mycket kan jag äta vad som helst sedan.

Har du börjat med någon ny vana i samband med det nya året?

Har blivit bättre på morgonpromenader och har minskat på godisintaget. Jag ser till att jag håller mina uppsatta mål med hjälp av olika hälso-appar.

Några laster eller ovanor som kanske inte är så hälsosamma?

Jag kan inte leva utan choklad, så är det bara. I perioder är jag duktig och intar enbart små mängder mörk choklad, när jag går loss på helgen blir det gärna varm choklad, chokladglass, chokladmuffins och varför inte kladdkaka med vispgrädde...

Älskar också vitt bröd och alla slags bröd med choklad!

Hur gör man egentligen för att komma igång?

Det gäller nog bara att börja, den riktiga motivationen kommer ibland först lite längre fram. Jag brukar tänka, bättre lite än inget alls och börja där helt enkelt.  Gillar att sätta ribban lågt för att sedan höja den i takt med motivation och framgång. Tydliga mål hjälper också!

Vad ska du göra när du svarat klart på frågorna?

Då ska jag gå och äta lunch med nya kollegorna på Prenet!

Idag blir det matlåda så att man vet vad man stoppar i sig ;)

Dela

Comment function is not open