Planera en aktiv sommar

  • 2018-06-09
Planera en aktiv sommar

Har du planerat din sommar? Vad du ska göra och var du ska åka? Har du också planerat vad du ska träna? Genom att även planera för din träning så kommer  den bli av, och alla  de framsteg du gjort under våren bibehålls. 

Ett tips är att tänka mer på rörelse än träning. Det finns flera sätt att få till rörelse tillsamman med social samvaro. Planera in promenader med vänner eller en cykelutflykt med familjen. Kom på träningsutmaningar du kan göra med familjen med olika svårighetsgrad (det behöver inte vara "burpies" eller "idioten"). 

Även om du reser bort så finns det ofta möjlighet till träning. Gillar du löpning eller promenad så packa bra skor och planera in löprundor/promenader. Bor du på hotell brukar det finns gym, eller aktiviteter såsom Zumba, yoga eller vattengympa. Har du lite större barn kan du kanske göra det tillsammans med dem? Är du på besök i en större stad finns ofta cykeluthyrning eller  s k citybikes för en rimlig peng.

Genom att göra en plan tvingas du tänka på hur och när. Och då är det lättare att sedan göra det. Ofta spenderar vi alltför mycket till på att tänka på saker vi borde göra, än vi gör på att faktiskt göra dem. Kanske ett kort träningspass eller en powerwalk är en bra start på dagen för dig. Då är träningen avklarad och resten av dagen fri att fyllas av annat. Det är en bra känsla att redan på morgonen kunna ge sig själv en klapp på axeln.

 Kom ihåg att all aktivitet är bra och räknas!

 Glöm givetvis inte tid till vila och återhämtning - det är ju även det sommar och semester är till för!

Dela

Comment function is not open