d

Har du planerat för fredagsmyset?

  • 2019-09-03
Har du planerat för fredagsmyset?

Ofta är det när vi inte planerat som vi faller tillbaka i våra gamla vanor. De invanda rutinerna finns för att vi ska kunna ta oss igenom vardagen utan att hela tiden behöva fatta nya beslut.

Är det viktigt för dig att ha just "Fredagsmys" med familjen kan det vara bra att ha ett nyttigare alternativ till chips och lösgodis redo. Speciellt om du lever tillsammans med andra som gärna vill ha de där chipsen på fredagen. Börja då planera för det ett par dagar innan. Vad är det du ska göra? Och vad är det du behöver handla?

Här är några förslag från oss:

Popcorn

Popcorn innehåller en massa antioxidanter och 100 procent fullkorn. Gör du popcornen själv i kastrull med rapsolja så är det ett bra alternativ.

Nötter

Nötter innehåller fett, men det är bra fetter. Den nöt som innehåller minst fett är cashewnöten. Och jordnöten är den nöt som innehåller mest protein.

Fruktsallad

Frukt kallas ofta naturens godis och kan faktiskt nästan vara godis, i alla fall om du tänker jordgubbar, mango, ananas och melon.

Mörk choklad i banan i ugn 

Skär ett snitt i en banan, stoppa in 1-2 bitar mörk choklad i bananen och lägg den i ugnen. När bananskalet blir brunt är den klar.

Eller varför inte göra egna chips?

I vår receptbank hittar du recept på rotsakschips och grönkålschips 

Dela

Comment function is not open