d

Min 30-kilos resa

Tredje gången gillt

Jag hade ett par gånger tidigare, med ca 10 års mellanrum, gjort ett par större "viktminskningsprojekt" då jag lyckades att gå ner kraftigt i vikt. Eftersom jag aldrig fick lära mig hur jag skulle behålla vikten, smög sig alltid de lömska kilona tillbaka! Efter 10 år var jag tillbaka på ruta ett..."suck". Min sambo såg Prenets annons om ”100 kilos-utmaningen” i tidningen, jag skickade in ett svar och hade turen att bli en av de utvalda. 3:e gången gillt...

När vi började ”utmaningen”, var jag därför ganska klar över vad som krävdes av mig för att gå ner i vikt, men jag hade ingen som helst koll på hur jag skulle göra för att hålla vikten. Efter att till en början ha varit ganska skeptisk till "mirakelpulver som gör att man går ner i vikt", insåg jag efter ett tag, att pulvret enbart var till för att förenkla min vardag. Den verkliga insatsen skulle jag göra själv genom att följa Elisabets kostråd och komma igång med träningen! BIA- mätningarna när man kollar upp förhållandet mellan vätska/fett/muskler är också ett bra hjälpmedel för att synliggöra vad som händer i kroppen, när man tränar och äter rätt.

Under resans gång provade vi på en del olika träningsformer och jag fastnade till en början för stavgång. Tidigare hade jag ingen aning om hur effektiva, raska promenader skulle genomföras för att få igång både flåset och fettförbränningen. Efter att ha varit en av dem som fnissat åt stavgångarna i smyg, blev jag snabbt en hängiven fantast (nåja... tycker fortfarande man ser lite fånig ut).

Kompletterade också med gym och cirkelträning och hittade till slut ett sätt att få träningarna att passa in i min vardag utan att ta en massa tid från alla vardagliga "måsten".

Resultatet har blivit att, från att för 10 månader sedan ha varit en stillasittande soffpotatis, har jag nu kommit till läget att jag:

  • Motionerar regelbundet - springer 3-4 gånger per vecka
  • Väger 30 Kg mindre
  • Känner mig (minst) 10 år yngre!

Jag känner, att jag tack vare Prenet och ”100 Kilos-utmaningen” fått de verktyg som jag behöver för att ha en bättre koll på hur och varför kroppen fungerar som den gör. Och inte minst inser jag, vad jag måste göra, för att jag ska må bra och hålla vikten framöver.

Mats Eric, Stockholm

Fler som har lyckats