Nöjda användare

 
Paola berättar

Paola

För ett år sedan föll droppen, som fick bägaren att rinna över! Plötsligt gick det upp för mig, hur tjock jag blivit och hur ohälsosamt jag levde. Eftersom jag har arbetat som frisör i många år, har ett snyggt utseende alltid betytt mycket för mig. Jag satte mig framför datorn och började leta efter ett bra och vettigt ”Hälsoställe”.

 
Min "30 kilos-resa"

Mats Eric Nordström

Jag hade ett par gånger tidigare, med ca 10 års mellanrum, gjort ett par större "viktminskningsprojekt" då jag lyckades att gå ner kraftigt i vikt. Eftersom jag aldrig fick lära mig hur jag skulle behålla vikten, smög sig alltid de lömska kilona tillbaka! Efter 10 år var jag tillbaka på ruta ett..."suck". Min sambo såg Prenets annons om ”100 kilos-utmaningen” i tidningen, jag skickade in ett svar och hade turen att bli en av de utvalda. 3:e gången gillt...

När vi började ”utmaningen”, var jag därför ganska klar över vad som krävdes av mig för att gå ner i vikt, men jag hade ingen som helst koll på hur jag skulle göra för att hålla vikten.

 
30 kilo lättare är man som en helt ny person!

Fredrik 

Efter alldeles för mycket sötsaker och för lite motion så insåg jag att en ändring måste göras för att kunna gå ner i vikt och få en hälsosammare livsstil. Tack vare Prenet och den personliga rådgivningen så fick jag hjälp med att nå mina mål.

 
- 20 kg på vågen och nästan allt är fett!
Johan Olsson

- 20 kg på vågen och nästan allt är fett!
Johan Olsson har med Prenet-metoden lyckats med detta. I november ville Johan göra en ordentlig insats för att minska vikt. Han hade hört att Må Bättre i Solna använde Prenetprogrammet och bokade en tid. Lena, som är kostrådgivare, gjorde en mätning av kroppssammansättningen och sedan fick Johan sin personliga matplan. Han började med en ”rensningskur”, som vi skämtsamt kallar de två första dagarna, och han säger att det var tändningen!
 
Åsa Hansson 20 kg och 4 storlekar mindre!
Åsa Hansson

20 kg och 4 storlekar mindre! För ett år sedan var jag kraftigt överviktig. Jag kände mig nedstämd och hade väldigt dåligt självförtroende. Tack vare Prenet-programmet och min personliga coach Marie, som stöttat och pushat mig, har jag lyckats gå ner 20 kg och 4 klädstorlekar. Är idag en glad och aktiv tjej, med en helt ny livsstil och syn på livet. Jag känner verkligen att jag fått de verktyg jag behöver för att behålla min nya livsstil.
 
Visst kan vi 70 + också gå ner i vikt!
Gunilla Hallqvist, 76 år från Lund
18 kg på 18 månader

När jag såg att Prenet annonserade, bestämde jag mig för att gå ner i vikt. Men jag ville inte gå ner för fort utan på ett hälsosamt sätt. Genom den personliga rådgivningen kände jag mig otroligt väl omhändertagen. Helen stöttade fantastiskt. Jag fick lära mig att äta mera uppmärksamt och jag småäter numera aldrig mellan målen. Nu 18 kg lättare mår jag mycket bättre och livskvalitén har förbättrats. Det är så skönt, när kroppen känns smidigare.

 
Prenet är en metod som passar mig
Roger Björk, 46 år från Åtvidaberg. 
- 33kg

När jag väl hade bestämt mig för att göra något åt min övervikt, så verkade Prenet att erbjuda en metod som kunde passa mig.

Anna på Hälsofabriken i Åtvidaberg informerade om den helhetslösning, som Prenetprogrammet erbjuder. Jag kände att jag kommit rätt.

 
Lotta, 32 år från Lund gick ner 19 kg

Vilken lyckokänsla att äntligen kunna säga godbye till ett liv som evig bantare! Tack vare Prenetprogrammet har "poletten trillat ner".

Nu vet jag, vad som gäller. Jag fick jättefin hjälp av Helen, som var min rådgivare hela tiden.  - Att det är skillnad på hunger och sug, hade jag aldrig tänkt på förr. Man såg snabbt på BIA-mätningen hur fettet minskade, när jag slutade småäta. Och så mycket bättre jag mår! Jag kan berätta mycket mer!

 
BIA-mätningarna peppar verkligen!
Inger Rosen, Malmö
Viktminskning: 9,5 kg
Jag har ändra flera vanor sedan jag började i Prenetprogrammet. Jag dricker mera vatten och jag tänker mer på vilka råvaror jag köper. Det sporrar att komma till BIA-mätningen och spännande att se svart på vitt hur fett,vatten och muskler är fördelade från gång till gång. Nu har jag gått ner 9 kg men jag är fortfarande mitt uppe i programmet. Det känns så enkelt och bra och skönt att ha en rådgivare som tar sig tid bara för mig.
 
Ann-Sofie har fått ordning på måltiderna
Ann-Sofie, 25 år, Malmö
Viktminskning: 12 kg


Ann-Sofie skriver: Jag har börjat ett nytt liv kan man säga. Det är en kort och enkel beskrivning. Jag är piggare och orkar mycket mer. Nu känner jag mig också gladare. Dessutom är det slut på suget och det gör att det är så mycket lättare att hålla sig ifrån småätandet. Genom att dricka ordentligt håller jag mig dessutom mätt mellan måltiderna och det är jätteskönt. Tidigare gick jag alltid runt och var hungrig eller sugen. Nu har jag fått ordning på måltiderna!
 
Resultat
Kerstin Bergkvist, 43 år, Piteå
Viktminskning: 15 kg

Tack vare BIA-mätningens protokoll ser jag tydligt vad som händer med min kropp. Det är jättebra med rådgivningen efter BIA-mätningen och kul att få datautskriften med hem. Man har verkligen resultatet ”svart på vitt”! Prenetprogrammet passar mig jättebra, eftersom det är så enkelt. Den allra största förändringen i mitt liv är nog att jag motionerar regelbundet nu. Och visst är det lättare när man har sin egen coach! Jag kan verkligen rekommendera Prenet!

 
Nya matvanor gav en kick!
Kerstin Westerberg, Bjärred
Viktminskning: 16 kg

Vem hade trott, att regelbundna matvanor kunde betyda så mycket? Nu vet jag! Jag har fått en riktig kick! Och det känns faktiskt befriande att ha slutat ”skåpäta”. Dessutom blir det billigare att inte hålla på att småäta. I och för sig har jag alltid ätit ganska bra mat, men på tok för ofta. Nu har jag lärt mig att äta regelbundet och jag har gått ner 16 kg! Jag har tom köpt större tallrikar, för att all mat ska få plats. Fiberrik mat tar mera plats - inte bara på tallriken utan också i magen.
 
Jag lyckades!
Elisabeth Magnusson, 40, Tyresö, Stockholm
Viktminskning: 11 kg

Jag lyckades! Så härligt att kunna säga det till sig själv! Lena var hela tiden min jätteduktiga coach. Det var hon som lärde mig att få struktur på måltiderna. Hon hjälpte mig att utveckla envishet och tänka målmedvetet. Att ändra vanor går så mycket lättare när man får rätt hjälp. Elva kg lättare! Så mycket bättre jag mår!
 
Jag har lärt mig att tänka på ett nytt sätt!
Helene Gedda, 27, Stockholm
Viktminskning: 13 kg
Min starka vilja och motivation gav mig naturligtvis ett bra utgångsläge. Men utan min coach Lena hade jag ändå inte vetat, vad jag skulle ändra. Nu har jag lärt mig att tänka på ett nytt sätt. Allt handlar faktiskt inte bara om kalorier. Man måste hitta jämnvikten. När jag tränar mycket, så måste jag naturligtvis äta mer. Nu äter jag mera regelbundet och nyttigare.
 
 
KANONBRA! tycker Ann-Cathrine
Ann-Cathrine Bergman, ungdomlig, Östersund
Viktminskning: 29 kg

Prenet har hjälpt mig! Med hjälp av Prenetprogrammet och regelbunden träning, har jag tappat nästan 29 kg! BIA-mätningarna kändes lika spännande varje gång. Där ser man hur det ligger till med både fett, vatten och muskler.
Att dessutom ha en egen coach känns väldigt bra! Då kan man ta upp olika frågor och problem som uppstår under resans gång. Det känns tryggt. Och man är inte en i mängden utan man blir tagen på allvar.
 
Det är aldrig för sent!
Gunilla Axelsson, 60, Hagfors
Viktminskning: 11 kg

Gunilla har fyllt 60 och är personalansvarig på företaget Metso i Hagfors. När Rickard Nilsson från Friskvårdsanläggningen Styrkan i Hagfors berättade om Prenetprogrammet blev hon nyfiken.

Drömmen var att gå ner 6 kg till 60-årsdagen. 5 månader hade hon på sig! Gunilla som aldrig satt sin fot på ett gym tvekade. Dessutom så förtjust i mat! Tveksam, men mycket motiverad beslutade hon sig för en ny livsstil. Nu eller aldrig sa Gunilla!
 
Min självkänsla har blivit mycket bättre
Mikael Malmqvist, 22 år, Bjärred
Viktminskning: 15,4 kg

Min självkänsla har blivit så mycket bättre! Jag har varit överviktig och haft dålig självkänsla ända sedan jag var barn. Mina matvanor har inte varit de bästa och det har åkt ner en hel del öl och skräpmat under årens gång. Och sportat har jag inte heller.
Idag jobbar jag som chef på en snabbmatsrestaurang. Jag har  gått ner 15,4 kg varav 11,5 kg fett! Det ser man direkt på BIA-mätningen.
 
Stefania lyckades med PRENET!

Stefania Soleus, 46 år, Malmö
Viktminskning: 19 kg

Stefania hade tidigare provat de flesta bantningsmetoder som finns men bara uppnått tillfälliga viktminskningar. Fördelen med Prenet är att det är så enkelt, säger Stefania. Man slipper att räkna kalorier, poäng etc. Med hjälp av BIA-mätningen (mätning av kroppssammansättningen) kan man också på ett effektivt sett, hålla kontroll på att muskelmassan inte minskar och därmed sjunker inte ämnesomsättningen heller.