Prenet blogg

  Arkiv


  Kategorier


  Taggar

  Jag lyckades gå ner 25 kg!

  Jag lyckades gå ner 25 kg!
  Jag besökte Fokus första gången i maj 2011. Efter att under en längre tid haft ont i en arm fick jag rådet av en naprapat att börja träna och jag tänkte att ”nu måste jag”. Sara (medlemsrådgivare) informerade mig då om att det på Fokus också fanns en ”hälsoinspiratör”, Anne Hammare, som kunde hjälpa till med viktnedgång.

  Då första besöket var gratis tänkte jag att jag lika gärna kunde gå, men det jag egentligen ville var att ”bara” börja träna. Jag träffade Anne i juni och blev introducerad till Prenet. Jag har genom åren provat en del viktminskningsmetoder och tillfälligt gått ned i vikt (t ex Viktväktarna och GI), men eftersom jag endast koncentrerat mig på maten då har jag ganska snart tröttnat och gått upp i vikt igen. Det som gjorde att jag kände mig beredd att prova på Prenet var att det var kost i kombination med träning (även mental) och BIA-mätningar. Helt plötsligt kände jag mig mycket motiverad.
  Jag satte igång med programmet i slutet av juni och började med att byta ut frukost och lunch till måltidsersättning och äta ”vanlig” middag. Detta fungerade mycket bra och jag började genast gå ned i vikt. I början förlorade jag lite för mycket muskelmassa, men i o m att jag också gick på BIA-mätningarna fick jag veta att det var dags att börja träna mer. I slutet av sommaren började jag äta vanlig frukost och bytte bara ut lunchen till Prenet-måltider och i november var det dags att äta bara vanliga måltider. Fortfarande dricker jag måltidsersättning ibland som mellanmål innan ett träningspass.

  De balanserade måltiderna man äter i Prenet-programmet innehåller ”vanlig”, men nyttig mat och jag kan äta ris, pasta, potatis osv. Passar mig perfekt! Eftersom jag utifrån BIA-mätningarna får reda på hur mycket jag ska äta av protein, kolhydrater och fett blir det också ganska enkelt att få till en bra måltid. Jag har under hela programmets gång känt mig mätt och nöjd, jag har aldrig känt mig hungrig. BIA-mätningarna har fått mig att inse hur viktigt det är att kombinera bra kost med träning för att viktnedgången ska bli bestående och i o m att jag vid varje mätning ser hur mängden fett, muskler, vätska osv ser ut får jag information om det är något jag behöver förändra vad gäller kost och träning. Jag kommer att fortsätta göra mätningar då och då för att veta att jag är på rätt spår.

  Trots att jag halkade in på Prenet mer av en slump har jag hela tiden känt mig mycket motiverad till att fortsätta. Efter sex månader med programmet har jag nu gått ned ca 25 kg, mer än vad jag någonsin hoppats på, och det har inte ens känts speciellt svårt. Det enda jag så här i efterhand tyckt varit jobbigt var de allra första två dagarna med Prenet Go då jag fick huvudvärk (drack för lite vatten?). Från att ha varit en överviktig soffpotatis mår jag nu superbra och längtar till träningspassen och det hade jag aldrig trott om mig själv innan förra sommaren. Innan Prenet lade jag ganska mycket tid och energi på att tänka på min övervikt, nu kan jag lägga denna energi på vettigare saker.

  Christina Lantz

  Dela

  Posta en kommentar